ذهنیت ما از زرتشتیان؛
گفتار نیک، کردار نیک و اندیشهی نیک
مراسم بزرگداشت فرهنگ مهر با مشارکت انجمن علمی مطالعات صلح ایران و موزه تصاویر معاصر با سخنرانی دکتر مصطفی معین، دکترهادی خانیکی، دکتر سید محمد کاظم سجادپور، دکتر مجتبی مقصودی و دکتر حسین دهباشی، دکتر ماندانا تیشه یار ویراستار کتاب " یک میراث استعماری." با مدیریت دکتر هوشنگ میرکوشش و حضور جمعی از علاقمندان در عصر روز دوشنبه ٣١ اردیبهشت ماه ١٤٠٣ در کافه تاریخ برگزار شد. در این نشست هر یک از سخنرانان ابعاد مختلفی از شخصیت علمی، اجتماعی، فرهنگی و ی شادروان استاد فرهنگ مهر را مورد طرح و بررسی قرار دادند که متن کامل آن به در سامانه امرداد (تارنمای خبری زتشتیان) به آدرس زیر در دسترس هست. در اینجا تنها سخنرانی دکتر مجتبی مقصودی منتشر می شود.
https://amordadnews.com/206873/
دکتر مجتبی مقصودی، استاد رشتهی علوم ی دانشگاه و مدیر انجمن علمی مطالعات صلح ایران، سخنران پایانی این نشست بود. او در آغاز سخنانش گفت: زرتشتیان ایران بسیار علاقهمند به آیین و پیشینه و تاریخ کشورشان هستند. در سیصدسال اخیر نیز در حوزههای مختلف، از آموزش گرفته تا بهداشت و صنعت، فعال بودهاند. ذهنیتی که ما از زرتشتیان داریم، گفتار نیک، کردار نیک و اندیشهی نیک است».
این سخنران سپس افزود: این نشست پیش از آن که رونمایی از کتاب دکتر مهر باشد، یکنوع بازنمایی مجدد از چهرهی استاد فرهنگ مهر است. یک آیین قدرشناسی است. در فضای رادیکالیزهی بعد از انقلاب، یکمقدار جفاهایی رفت و برخی از هموطنان جلای وطن کردند. امیدواریم این نشست شروع خوبی باشد برای بازشناسیها و آیین قدرشناسی و بازنمایی از چهرهها را انجام بدهیم. چون بخشی از تاریخ، جنگ روایتهاست. تاریخ هم مبتنی بر اسناد است. اسناد بهروز میشوند. من شاگرد دکتر جواد شیخالاسلامی [استاد علوم ی دانشگاه تهران] بودم. ایشان میگفتند که هر 25 سال یکبار باید تاریخ را از نو نوشت؛ از این جهت که اسناد جدیدی بهدست میآید و زوایای دیگری را میتوان مطرح و مباحث تازهای را عنوان کرد. افزون بر این که وقتی از یک مقطع تاریخی دور میشویم، در آرامش خاطر میتوان تاریخنگاری کرد و از فشارهای بیرونی دور ماند».
مقصودی آنگاه در ادامهی سخنانش گفت: از شخصیت دکتر فرهنگ مهر، با آن پاپیونی که میزد، آنچه من درمییابم این است که او انسان باپرنسیپی بود. از غذاخوردن گرفته تا سکنات و بسیاری از موازینی که انسان را با پرنسیپ میسازد. او به اخلاقیات توجه داشت و اهل م بود. همهی اینها ویژگیهای برجستهای است که در شخصیت دکتر فرهنگ مهر وجود داشت. او با آثاری که نوشت، مخصوصاً دربارهی جزایر سهگانهی ایران، مهاجرت را تبدیل به فرصت کرد».
ارزیابی دکتر مجتبی مقصودی از کتاب دکتر فرهنگ مهر، پایانبخش سخنان او بود.
فرهنگ مهر، شخصیتی علمی، اخلاقی و مدیری توانمند
بیانیه انجمن علمی مطالعات صلح ایران در آستانه برپایی دولت چهاردهم
تغییر و تحولات گسترده در دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی. واحد تهران مرکزی
دکتر ,فرهنگ ,نشست ,استاد ,مقصودی ,مجتبی ,دکتر مجتبی ,مجتبی مقصودی ,دکتر فرهنگ ,فرهنگ مهر، ,آیین قدرشناسی ,دکتر مجتبی مقصودی ,علوم ی دانشگاه